Olisi mukava kun Library Thingissä olisi hiukan sulavammat suomennokset : "librarythingaa ei oikein istu minun suuhun" - keksikää jotain. Itse palvelu - tutustuin siihen jo keväällä, mutta en tohtinut kirjautua kun tiesin jääväni koukkuun. Niinhän siinä kävi. Vähän kuin sipsien syöminen; vielä yksi sipsi/kirja. Koska lie saa luetteloitua kaikki. Mietin mikä olisi hyvä järjestys viedä kirjoja rekisteriin - aloittaako niistä, jotka ovat olleet itselle merkittävimpiä, vai alkaako vain aakkosjärjestyksessä. Ylähyllyltä vai alakerrasta. Pirtistä vai makkarista. Luetuista vai omistetuista. Suomenkielisistä vai muista kielistä. Itselleni käy usein niin, että etsin jotain kirjaa kirjastosta ja muistan sitten että se onkin itsellä, tai päinvastoin, nykyisessä tai jossakin entisessä työpaikassani.
Tässäkin huomaa, että sitä jollakin tavalla määrittelee itseään kirjojen kautta - olet sitä mitä luet.
Reviewt on hyvä juttu - siihen täytyy ottaa myöhemmin aikaa. Suggestions ja Unsuggestions on mielenkiintoinen. Ymmärrettävä logiikka, mutta aika hyvin sattunut toistaiseksi. Esimerksi epätodennäköisimmiksi kirjoiksi on ehdotettu hömppää ja dekkareita tai scifejä - niitä en todellakaan harrasta. No, nyt juuri luin yhden Ari Paulovin ja mikähän se oli tässä aiemmin- joku Remes, taisi olla toimittajasta, joka rakenteli uutta elämää ja miten se nyt meni, vaimo jossakin kehitysmaassa töissä jne. En varmaksi sano että oli Remes, mutta suomalainen dekkari kuitenkin. Niin, siis kyllä listalta löytyi outojakin tapauksia tai sitten ihan triviaalia. Jos minulla on Veijo Meri hyllyssä, niin siitä sitten automaattisesti myös Linna olisi hyvä lukea ( no onhan nekin minulla vaikka ei vielä rekisterissä).
Keskustelut ovat varmaan kiinnostavia kunhan aikaa löytyy. Ehkä tässä oppii myös pikalukemisen taidon.
Hiukka hivelee mieltä kun löytää samoja kirjoja niiden ihmisten hyllystä, joita jotenkin arvostaa tai joiden tekemisiä seuraa muuten. Myös se, että suomeksi lukemansa teoksen on joku toinen lukenut alkukielellä ja taas löytyy lisää yhteisiä kirjoja on hauskaa. Jos tyyppi on vielä liittänyt profiiliinsa tietoja itsestään, ammatin jne. on kuin tuttavapiiri laajenisi. Ehkä voidaan avustaa kollegiaalisesti jossakin muussakin asiassa.
Joku heitti ( olisiko ollut A Röngäs) , että palvelu voisi olla myös mobiilisti saavutettavissa kätevä: esimerkiksi kaupassa voisi tarkistaa onko itsellä jo kyseinen kirja. Niinpä.
Rekisteröidyin siis palveluun ja luultavasti roikun siellä ainakin jonkin aikaa. 200 kirjan jälkeen mietin sijoitanko 25 dollaria .
1 kommentti:
Heh, minulle kävi samoin. Maltillisesti olen yrittänyt koukussa olla, mutta aina välillä tekee mieli lisätä joku kirja.
Itse olen lisäillyt satunnaismetodilla; pistän aina sen kirjan joka mieleen sattuu muistumaan. Tästä voikin ehkä vetää johtopäätöksiä meikäläisen sielunelämästä... sama on juttu kirjan paikantamisen kanssa. Omassa hyllyssä onkin kirja, jonka on lainannut kotiin luettavaksi!
Lähetä kommentti