keskiviikko 6. elokuuta 2008

Kirjastowikit

Tutustuin kaikkiin kolmeen ehdotettuun wikiin. Ensimmäisestä Albany County Public Library Staff wikin tapauksessa tarkastelin erikseen vielä lastenosaston wikiä. Sivu oli aika aneeminen, voi johtua myös siitä että katselen sitä läppärillä, jossa kaikki grafiikat ja värit eivät näy. Ideana henkilökuntawiki on hyvä ja luullakseni sovellettavissa missä vain. Tätä wikiä oli päivitetty suht ahkeraan. Itselleni löysin piikin kun huomasin, että olivat jo päättäneet kesän 2009 lastenohjelman teemaksi taiteet ja musiikin. Siitä vaan ideoita jakamaan.

Toinen Memphis Libraryn wiki oli pikasilmäyksellä info sitä miten käyttää wikiä. En pikaluvulla löytänyt sen varsinaisia sivuja.

Kolmas Minnesotan yliopiston wiki oli taas hyödyllinen intrawiki. Oikein selkeä ja opastava wiki. Tässä tulin ajatelleeksi myös, että tiedon tuottajan osaaminen, selkeä ilmaisu, selkeät viittaukset ovat todella tärkeää wikin toimivuuden ja käytettävyyden kannalta.

Edellisen tehtävän yhteydessä tsekkasin Kymipediaa ja sehän oli hieno - idea jaettavissa ja asiantuntevasti tehdyn oloinen.

(Varanger (kts. ed. kirjaus) jo polttelee, siksi nämä nopeat viittaukset. Itse surffaamiseen on mennyt monta tuntia.)

Suunnittelumalleja selasin myös. Latasin niitä koneelle ja aion ( ehkä) reissun päällä niihin palata. Malleja täytyy tutkia syvemminkin, päätin nyt, että syksyllä alkavan nuorten lukupiirin ympäristöksi tullee wiki. Tosin, eräässä kommentissa mainittiin, ettei wikiin päässyt kun joku oli omasta kunnasta siellä häiriköinyt ja IP-osoite suljettu. Sellainen on aina ongelma, toivottavasti me emme törmää niihin. Blogikin on vaihto kyllä.

Ei kommentteja: