keskiviikko 20. elokuuta 2008

Verkosto laajenee

Huippua! 23asiaa -kurssilaiset ja Superkirtsit tapaavat mesessä. Kurssin osallistujaporukka vaikuttaa olevan valiojoukkoa. Todella paljon ideoita ja intoa kirjastotyöhön.
Superkirtsit perehtyvät samoihin asioihin Suomen kirjastoseuran Mediakasvatushankkeessa. Hankkeessa koulutetaan jokaiselle maakuntakirjastoalueelle superkirtsejä, jotka voivat sitten jakaa mediakasvatustietoa alueellaan. Mediakasvatuksesta toivoisikin enemmän keskustelua niin kollegojen kesken kuin yleisemminkin. Mediakasvatus koskee niin laajaa ammattikuntaa/ kohderyhmää, että sitä ei voi ohittaa. Semminkin nyt kun mm. Kirjastoseura on juuri julkaissut kantansa sisältöjen suodattamisesta yleisissä kirjastoissa.
Kirjastoseura painottaa lausunnossaan mediakasvatuksen keinoja ongelmien ehkäisyssä.

Koulut ovat alkaneet. Kirjastot käynnistävät kirjastonkäytönopetuksen ja tiedonhallintataitojen opetuksen koululaisille. Vinkkarit kasvattavat kirjapinoa. Kuinka monella kirjastolla ja koululla on ylös kirjattu yhteistyösopimus? Jos sellainen on, siihen soisi sisäänkirjoitettavan myös mediakasvatuksen. OPH suosittaa kouluja palkkaamaan mediakasvatukseen erikoistuneen pedagogisen informaatikon. Mikäli sillä ei sellaista ole - suositellaan ostettavaksi palvelu yleisiltä kirjastoilta. Kirjastoilla on siis keskeinen rooli mediakasvatuksessa.

Ei kommentteja: