Kertailen aikaisempia tehtäviä ja tsekkasin joitakin keskustelufoorumeita. Ainakaan tuolta listalta, mikä kurssiblogissa oli ei löytynyt mitään kiinnostavaa. Tsekkailin muutaman. Oli erilaisia vertaisfoorumeita. Ehkä liian yleiset foorumit ovat pinnallisia. Mietin esimerkiksi yhden mielenterveysfoorumin kohdalla mitä siihen koukuttuminen mahtaa merkitä osallistujalle. Masentunut masentuu helposti entisestään. Toisaalta ymmärrän tarpeen etsiä vertaistukea mistä tahansa. Ehkä tervehdyttävämpi ratkaisu voisi olla (mahdollisesti suljettukin) foorumi jollekin kiinteälle ryhmälle.
Nuorten lehti Demin keskustelupalstoista kurkistin kirjat ja novellit -osastoa. Siellä oli sekä avoimia, että inside -foorumeita. Neljän tytön (?) lukupiiri arvioi yhdessä lukemiaan kirjoja ja jutteli siinä sivussa muistakin teinityttöjen arkisista, mutta tärkeistä asioista. Oli mukava lukea kun toinen hehkuttaa toiselle paljon lukevasta pikkuveljestään. Oli muutenkin ihan mielenkiintoista lukea, mitä tytöt lukemistaan kirjoista ajattelivat. Toki nuorten kirja-arvosteluja voi lukea myös kirjastojen sivuilta, mutta ne ovat usein yksisuuntaisia.
Kirjastot.fi:n keskustelu on melko laimeaa.
Aktiivinen ja todella mielenkiintoinen keskustelu vireilee "sosiaalinen media oppimisen tukena" -blogisivuston foorumeilla ( SOMETU) . Henkilöt keskustelevat melkein kaikki omilla nimillään ja aiheet liittyvät kaikki sosiaaliseen mediaan. http://sometu.ning.com/
Tällä hetkellä hyvinkin ajankohtainen blogi.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti