sunnuntai 18. toukokuuta 2008

limppuja kuvapalvelusta


Flickr -tehtävässä kävin tsekkaamassa ohjaajiemme palveluun jakamiaan kuvia. Löysin sieltä mainion herkullisen kuvan macen limpuista. Käytin Cc-oikeuksin vapaaksi ilmoitettuja kuvia ja liitän kuvan tähän. Kuva on mieluinen sikälikin, että olen tässä haeskellut ruisleivän juurta, jotta taas voisin alkaa leipomaan oikeaa ja aitoa ruislimppua. Hukkasin nimittäin mahtavan hyvän juuren kymmenen vuotta sitten pohjoiseen Heinolasta muuttaessani. (Mitä kaikkea Mace osaatkaan!)
Suoritin myös toista tehtävää eli luin muiden blogeja ja taas vakuutuin blogiseuraamisen ja tiedonjakamisen hyödyistä. Minuscolan http://minuscola.blogspot.com/ blogissa annetun linkin ( Kiitos siitä!) avulla löysin Käräytys -sivun. Siellä on juurta jaksain selostettu nuorisolle esim kuviin liittyvistä tekijänoikeuksista. Tekijänoikeudet löytyvät muualtakin, mutta havainnolliset esimerkit olivat opettavaisia. Opin esimerkiksi mitä suoralinkittäminen on. En ollut tiennyt että suoralinkittäminen vie tilaa kuvan alkuperäiseltä sivulta ( siksi en suoralinkittänyt macen limppuja) , mutta kuvan tallentaminen ja sieltä blogiin liittäminen vie tilaa omalta sivultani.

Sitten käytän valtaa ja ohjailen tiedonkulkua: en laita linkkiä "Käräytys" -sivulle, vaikka se olisi nopea tie löytää sinne, vaan linkin minuscola-blogiin. Miksi? koska se on hyvä blogi, jota kannattaa selata muutoinkin. Ja sieltä löydät käräytykseen, ellet jo ole siellä.

En kommentoinut macen limppu-kuvaa Flickrissä, koska se olisi vaatinut rekisteröitymisen. Tuoksukoon siis limppu täällä :)




2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Huh huh, olipas melkoista tekstiä tuolla Käräytyksessä suoralinkittämisestä. En kyllä ihan pureksimatta niele kaikkia heidän väitteitään esimerkiksi siitä että linkittäminen on varastamista.

megane kirjoitti...

tarkoittaako kaistatilan käyttäminen siis että suoralinkitys lataa kaikki ao sivun kuvat? Miten sinä tulkitset?