lauantai 3. toukokuuta 2008

Kitaran soinnut, rss ja muut herkut

Nyt ne sitten lähtivät, jäät nimittäin. Kohti merta. Mukana näytti menevän myös jonkun laiturirakennelmia, tukkeja, juhannuskokon rimoja, mahdollisesti myös meidän katiska. Ottakaa talteen te siellä meren lähistöllä mikäli niitä tapaatte. Upea oli tämänvuotinen näytelmä - sitä kesti kolme päivää. Vesi vuoroin nousi, vuoroin laski sen mukaan mihin jäät patoutuivat. Jylinä ja ryske. Ja aurinko paahtoi täysiä. Nyt siis voin rauhoittua taas harjoittelemaan näitä kurssiasioita.
Mitä yhteistä on kitaran soinnuilla ja rss-syötteillä tai muilla verkkovimpaimilla? Olo on kuin kitaran alkeita opiskellessa - samaa sointua peräkkäin: Am, C, Dm, G, johon sormet eivät riittäneet. Em oli helppo. Osaan nyt tilata syötteitä, vähän siirrellä niitä eri välilehdille ja asemoida sivua. Lukea pääotsikot. Sama Del.icio.usin kanssa. Herkullista kyllä, mutta pitäisi ottaa aktiivikäyttöön. Olisin mieluusti siirtynyt jo seuraavaan osioon eli ihmiset tiedonlähteinä jne mutta sisällöt eivät vielä näkyneet. (Onko näin?). Oppimisen kannalta nimittäin on usein tehokasta selailla asioita etukäteen, jotta ne sitten tuntuvat tutummilta kun niiden aika on.

Jaakko oli pohtinut blogissaan http://jaakon23asiaa.blogspot.com/ oivallisesti syötteen ja blogin lukemisen eroa - kumpi on kokonaistaloudellisempaa - syvyyttä vai pintaa.
Pysyisikö syötteiden lukemisella small talkin mukana?

Jep jep. Am, Em, Dm....

2 kommenttia:

kruiser kirjoitti...

Kiitos Megane vinkistä, yritänpä tyhjentää ja tilata syötteet uudelleen. Liekö ongelman aiheuttaja se Netvibesissä kummitteleva Ginger?

terv. kruiser

Ps. A/G/A/G jne. on paljon rätväkämpi sointukulku : )

megane kirjoitti...

Yritän jatkaa duurissa. Tänks