keskiviikko 14. toukokuuta 2008

Artikkelit kurssin suola

Netin keskustelukulttuuri puhuttaa. Monet ovat blogissaan havainneet, että useimmat yleiset keskustelupalstat ovat melko mitättömiä. Kommentit toistuvat, jos joku helmi kimpoaakin esiin, se hautautuu pian taas muiden alle. On lisäksi melko työlästä seurata keskusteluketjua eestaas klikaten.
Ehkä kestää aikansa että löytää hyvän keskusteluryhmän - kaveri vinkkaa ja kutsuu mukaan kuin entiaikaisilla muovikulhokutsuilla. Mace kertoi jossain kommentissaan (http://xmacex.wordpress.com/ ) alkaneensa uuden blogin irtauduttuaan jostakin toisesta, vai mitenkä se meni, Sama lienee keskusteluryhmissä. Aikansa kutakin. Moni pitää useita blogeja. Se on vähän sama kuin livessäkin elämässä - meillä on useita eri yhteisöjä ja rooleja niissä.

Kurssilla annetut linkit kommunikaatiokulttuuriin liittyviin artikkeleihin ovat olleet antoisia.

Ihan itsekseni saan ahaa-elämyksiä ja kiinnostun lisää. Soisin, että osaisin jalostaa näin syntyneet oivallukseni ymmärrettävään muotoon, jotta voisin heittää niitä mukaan yleisempäänkin keskusteluun. Blogikirjoitukset eivät yleensä ole kovin pitkiä. Se on myös eräänlainen vaade oppia ilmaisemaan ajatuksiaan tiiviisti ja selkeästi. Kuka lukee ylipitkiä kommentteja?

23asiaa kurssi on yhteisö. Muistelen muutaman vuoden takaista kotisivujen päivityskoulutusta, jossa kymmenkunta henkilöä opetteli samalta viivalta alkeita. Hyvin pian sieltä täältä kuului enemmän ja vähemmän hätääntyneitä huudahduksia "hei älkää menkö niin nopeasti" "oottakaa, mä en oo vielä mukana". Nyt on mielenkiintoista kun voi seurata itseään samalla kertaa ulkopuolelta kuin itse tilanteen sisältäkin.

Eli mitä minun pitikään sanoa?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Keskustelupalstoja on niin monenlaisella tekniikalla. Nuo eestaas klikkailtavat ovat ihan hirveitä. Tuon hyvän palstan löytäminen liittyy ehkä harrastukseen, itselle tärkeään asiaan tai just kaveriporukkaan.
t.kerewin http://kerewin.vuodatus.net/
ps. noita muovikulhokutsuja harrastetaan vieläkin. :D

K. kirjoitti...

Tällaisen rajatun ammattiryhmän keskustelu tuo todellakin uusia oivalluksia ja sivupolkuja, joita ei yksikseen löytäsi... Miten niin monet ovatkin niin ihailtavan aktiivisia!

Ja ovathan foorumit usein hyvä tiedonlähde, mutta omasta tuttavapiiristä huomaa, että usein pysytään yhden-kahden foorumin aktiivikäyttäjänä ja muodostetaan omia "kuppikuntia".