sunnuntai 4. toukokuuta 2008

IRC -sunnuntai

Olen melko addiktoitunut tähän kurssiin. Irkki oli ihan mukava, vilkas sessio. Jonkun aikaa oli ihan kiva vain seurata muiden kysymyksiä, siitä itsellekin selvisi moni juttu.
Huomisesta alkaa vilkas viikko, työkalenteri on melko täysi. Kirjaston hyllyt ovat melko sekaisin vielä kun aloimme vähän vaihtelemaan hyllyjärjestystä. Tilasin yläkoulun ja lukion kuvisluokalta selkeät opasteet hyllypäätyihin. Kuvisope lupasi jopa vielä toukokuun aikana. Wau. Uskon, että niistä tulee hienot. Pienenä kirjastona meillä on tietenkin myös pienet tilat. 80-luvun tarpeisiin tehdyt. Nuorisolle ei ollut lähes lainkaan tilaa. Uudella järjestelyllä toivomme lisää viihtyvyyttä ja rauhallisia lukunurkkia. Luovuus saa olla huippuluokkaa, jotta saadaan toimiva, viihtyisä systeemi. Kokeilemme myös jonkinlaista aihepiirisysteemiä. Ei ehkä niin tiukkaa kuin esim Vaasassa, mutta pienempiä ryhmityksiä. Tavoite on, että aineisto löytyisi helpommin. Selailu on kirjaston suola. On mahtavaa löytää jotain mitä ei tiennyt tarvitsevansa!

Jos teillä on hyviä, toimivia ideoita niin kiitos! Kiitän kyllä sitten julkisesti.

Tänään tartuin ties monennenko kerran Hämeenanttilan Perijät -romaaniin. Sain sen joululahjaksi, mutta en ole päässyt sisään. Nyt luin sen kuitenkin yhtä soittoa ja tuli vanhat suomalaiset musta-valkoelokuvat mieleen, vaikka aihepiiri liikkuikin talousjournalismissa ja välineet digiajassa. Eniten minua häiritsi kirjassa sen kieli. Se-sanan käyttö ihmisistä puhuttaessa muulloinkin kuin dialogeissa ( niissähän se on ok) ja ihan puhtaasti oikoluvun puute.
Pidän Hämeenanttiloista, heidän kolumneistaan, haastatteluistaan ja symppaan heitä henkilöinä, mutta tämä romaani... en tiedä mitä sanoa. Ehkei se nyt vaan ollut minun lajiani.

Sitä tulee luetuksi niin paljon enemmän lasten ja nuorten kirjoja. Ne harvoin pettävät.

4 kommenttia:

K. kirjoitti...

Vau, tuohan on huippu idea tilata taiteelliset hyllypäätyopasteet! Mä tuskailen meidän tylsien ja osin jo vikaan opastavien kanssa aina välillä...

Järjestelettekö aikuistenkin materiaalin aihepiireittäin? Meillä lastenosaston materiaali on osin jaettu (helppolukuiset, satukirjat ja tietyt sarjat kuten Pekka Töpöhäntä, Pupu Tupuna jne.) Aikuisten matskusta on eroteltu vain dekkarit & kauhu.

Hyvää alkanutta viikkoa,
T: Hyväkäs

megane kirjoitti...

Kyllä, kyllä - myös aikuisten. Tosin on oltava neljä kertaa positiivisempi ja iloisempi ja ystävällisempi asiakkaille kun joudumme kaikenaikaa selittämään että - tässä nyt on hetken aikaa vielä kaikki vähän sekaisin...

Toistaiseksi ovat suhtautuneet suht ymmärtävästi :)

kruiser kirjoitti...

Lupasivatko koululaiset tehdä opasteet ihan "hyvä mieli" -palkalla? Täytyy tunnustaa, että niin usein kun kouluille järjestämme kilpailuja ja kampanjoita, niin ihan kauniisti esitetty tuollainen pyyntökin saattaisi innostaa. Ja mitä suurempi innostus, sen enemmän tietty tuloksena hyvää materiaalia.

megane kirjoitti...

Kuvisope ottaa asian ohjelmaan kahdelle ryhmälle. Taka-ajatus , ihan rehellinen ja aito sellainen,on että nuoret voivat jättää jälkiään kirjastoon, se tekisi kirjastosta enemmän myös heidän oman paikkansa. Haluamme heidän viihtyvän ja tuntevan että kuuntelemme heitä ja arvostamme heidän panostaan. Lisäksi uskon, että tuotosten julkituominen lisää myös heidän omaa itsearvostustaan.