Käytän rss-syötteiden lukuohjelmana Netvibesiä. On vähän sama olo kuin kotona: työpöytä täyttyy tärkeästä ja vähemmän tärkeästä. On pino siellä ja toinen täällä. Järjestystä kaivataan. Aiheiden sortteeraamiseen menisi helposti puoli päivää - mietin onko alusta sittenkään paras mahdollinen. Olisi vain rohkeasti uskallettava poistaa aineisto, josta ei tunne olevan hyötyä tai iloa. Millainen on hyvä mittari? Papereita järjestäessä valitsen mahdollisimman reteän päivän. Otan paperin käteeni ja mietin : mikä on pahinta mitä voi tapahtua ellei minulla ole tätä. Ellei se ole kovin kauheaa, siitä vain roskikseen. Nyt saman voisi tehdä syötteille. Pitää keksiä vain oikeat kysymykset. Delete -nappulan painamisen jälkeen homma häviää, se saattaa olla vaikea löytää uudelleen. Olisiko ennen lopullista deletointia jokin välivarastointivälilehti hyvä tähän tarkoitukseen? Vai olisiko järkevää miettiä sopivat kriteerit syötteen sisällön arviointiin? Millaisia olisivat ne mittarit? Esimerkiksi: tuottaako tämä minulle ( tai jollekin toiselle) iloa? , hyötyä? työssä? vapaa-ajalla? jne. Soveltuuko kierrätysperiaate: ellen itse tarvitse, olisiko joku muu, joka hyötyisi... del.icio.us linkki kaverille - noh, ei tukahduteta kaveria infotulvaan.
Joka tapauksessa eilen löytämäni linkki mediakasvatuksen podcastiin radioverso.orgHD oli sen verran innostava, että lähetin sen joillekin delissä mediakasvatuksesta kiinnostuneeksi ilmoittautuneelle. Linkin löydät myös omasta deli-linkkiluettelostani, jota en vieläkään onnistunut siirtämään blogiini. Huomennea uusi yritys.
Tsekkasin myös mindmappaamisen linkit kurssikollegan sivulta löytämäni linkin kautta. Nyt teitä kaikkia harmittaa kun en tässä suoraan linkitä sinne - äsh, etsikääpä tagin avulla. Varmasti löytyy. Laitoin kommentin myös Århusin kirjastoprojektista linkanneelle. Kiitos vain.
P.S. Kemppinen saa hurjasti kommentteja - on se moniainen mies.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti