sunnuntai 27. heinäkuuta 2008

Kertausta

Kertasin rrs-syötteiden mahdollisuuksia ja tilasin pari uutta. Tarkastin aiemmin tilaamieni syötteiden päivittymistä. Jotkut nimittäin eivät ole tarjonneet mitään uutta aikoihin. Luulin että vika oli tilauksessani, mutta sivuja tsekkaamalla huomasin, ettei sivuille todellakaan ollut tullut mitään uutta. Poistin jonkun niistä. Aiemmin löysin Ylen venäjänkielisen blogin - ajattelin seurata sitä opintojen tueksi. Se on vähän kuin pitäisi jalkapalloa sängyn alla, kuten pienet jalkapallostarat tekevät. Yritin myös lisätä sivulleni delin logoa, mutta en onnistunut. Pitänee yrittää huomenna uudelleen. Fanitan entistä enemmän Anne Röngästä. Kaikkea uutta opin sieltä http://opeblogi.blogspot.com/ ja sometun syötteitä seuraamalla. Tutustuin ao. linkin kautta mm. tumblr.comiin, jota AR esitteli opintomuistiinpanojen apuvälineenä. Toinen linkki pohti ajankäyttöä ja miten säädellä syötepaljouden aiheuttamaa infotulvaa valitsemalla linkeistä itseä kiinnostavimmat.

Meanwhile, töissä intouduin kokeilemaan kuinka tiedonhakukilpailu puree kesällä. Aiheeksi otin "Tunnista niittykasvit", keräsin kymmenen niittykasvia, laitoin kunkin omaan pulloonsa numerolla varustettuna ja kasvikirjat avuksi pöydälle. Iloinen yllätys oli kun jo saman päivän aikana sain useita kilpailuvastauksia kokoon. Joko lapset kaipaavat kouluun? Vai oliko kasvien tunnistaminen haastava tehtävä?

2 kommenttia:

Hannele kirjoitti...

Hei, hieno idea kesäkilpaan, kiva kuva. Tekee mieli varastaa.

megane kirjoitti...

Siitä vaan persilja. Kaikki ideat ovat yhteisiä. Itse asiassa, myös aikuiset ovat innostuneet vastaamaan tähän kyselyyn! Tänäänkin yksi aikuinen jäi pitkäksi aikaa miettimään ja etsimään vastausta yhteen puuttuvaan tunnistukseen. Näin se menee!