sunnuntai 21. syyskuuta 2008

Jonoa kirjaston ovella

Milloin kirjaston ovella on jonoa? Takuuvarmasti silloin kun kirjastossa alkaa poistokirjojen myynti. Näin oli nytkin. Kirjastomme oli eilen avoinna yömyöhään. Ensimmäiset jonottivat kirjaston ovella jo hyvissä ajoin ennen viittä, jolloin ovet avautuivat. Ensimmäisenä lähtevät päätalot. Sitten lasten kuvakirjat. Mikko Mallikas on haluttua kamaa, samoin Viiru Pesonen. Kirjan kunnollakaan ei näytä olevan väliä jos kirja vain sattuu olemaan muuten mieleinen. Vanhoja tietosanakirjoja ei kukaan enää halua. Vaikka kokonaista sarjaa voisi hyödyntää hyllyrakenteena - se kun on iso ja painava, ja osat suurin piirtein saman kokoisia.

Mieltä lämmittää eniten kuitenkin alle kymmenvuotias, joka tuo kirjapinon tiskille ja ojentaa ryppyisen viisieurosensa ja toteaa: " Kun voisi ostaa kaikki nuo kirjat"!

1 kommentti:

kruiser kirjoitti...

Meidän kaupungissamme on tapana, että kirjastoauto-osasto pitää silloin tällöin Tallillaan poistokirjamarkkkinat. Kun avaamme nosto-ovet, innokkaimmat tunkevat jo kapeasta raosta sisään. Lähes kaikki menee kaupaksi, mutta viime vuosina on havaittu, että 70-80 -lukujen yhteiskunta-aiheet, vanhat tietokoneoppaat sekä nuorten romaanit muutaman vuosikymmenen takaa jäävät seisomaan. Niitä onkin lähetetty sitten jo silppuriinkin asti, kun riittävä saatavuus on muutoin tarkastettu.